Answers to Patriots Trivia Tuesday: The Record Holders

For some reason, nobody informed me about this group hug. (Photo by Elsa/Getty Images)

The last installment of Patriots Trivia Tuesday focused on the players that currently hold team and league records. While most of us asosciate record-setting with the last few years of Patriots football, the team still has a fair number of records that have been in the books for some time now. Some of these records will fall, some will stick, but all of them are an important part of this team's history.

I really hope everyone has enjoyed this offseason series of Patriots trivia; I know I had a lot of fun putting together these quizzes, and I was really surprised at some of the things I learned while researching the answers. I'm definitely excited to get back to writing about the present, but there's something very pure about the past, and the volatile history that this team has had really makes me appreciate being a Pats fan all that much more.

So, with this post, I'm officially closing the book on the 2012 offseason. I'll be back tomorrow with some of the more under-appreciated storylines that I'll be watching out for as training camp gets underway, and from there it's officially time to start getting pumped for the season.

Answers after the jump.

1. Who holds New England's career rushing record?
Answer: B. Sam Cunningham. Sam "Bam" Cunningham had 5,453 yards on 1,385 attempts in 107 games from 1973-79 and 1981-82, averaging a very respectable 4 yards per carry on his career.

2. Which Patriot holds the NFL record for most passes attempted in a single game?
Answer: D. Drew Bledsoe. On November 13, 1994 in a home game against the Minnesota Vikings, Bledsoe attempted 70 passes. He went 45 for 70 for 426 yards and three touchdowns on the day, and the Pats won 26-20.

3. Who holds the Patriots record for most receptions by a rookie?
Answer: C. Terry Glenn. Glenn caught 90 passes for 1,132 yards his rookie year, good enough to rank him second all-time in the NFL behind Anquan Boldin's 101 catches in 2003.

4. Which Patriot has the team's record for most rushing yards in a single game?
Answer: D. Tony Collins. Collins racked up 212 rushing yards on 23 attempts with three touchdowns at home against the Jets on September 18th, 1983. The Patriots won the game 23-13.

5. Who holds the Patriots record for most points scored in a career?
Answer: D. Adam Vinatieri. From 1996-2005, Vinatieri scored 1,158 career points.

6. Who holds the Patriots record for most points scored in a single season?
Answer: C. Gino Capelletti. During the 1964 season, Capelletti scored seven touchdowns, 36 PATs, and 25 field goals for the Patriots - a grand total of 155 points.

7. In week 1 of 2011, Wes Welker set a Patriots record for longest touchdown reception after making a 99 yard catch and run against the Dolphins. Whose record did he break?
Answer: B. David Patten. Before Welker's catch, Patten held the Patriots record after making a 91 yard touchdown reception from Tom Brady at Indianapolis in 2001.

8. When was the last time New England led the league in rushing defense?
Answer: B. 1974. New England's defense allowed a league-leading 1,587 yards in 1974, which averages out to 113.4 yards per game.

9. Who is the only Patriot to score two safeties in a single season?
Answer: C. Don Blackmon. Blackmon scored a safety vs. Green Bay and another vs. Tampa Bay during the 1985 season.

10. Who is New England's all-time leader in kickoff returns yardage?
Answer: Kevin Faulk. Kevin Faulk amassed 4,098 total return yards from 1999-2010. The next closest Patriot to Faulk is Hobbs, who put up 2,913 between 2005 and 2008.

Thanks for playing, everyone!


X
Log In Sign Up

forgot?
Log In Sign Up

Forgot password?

We'll email you a reset link.

If you signed up using a 3rd party account like Facebook or Twitter, please login with it instead.

Forgot password?

Try another email?

Almost done,

Join Pats Pulpit

You must be a member of Pats Pulpit to participate.

We have our own Community Guidelines at Pats Pulpit. You should read them.

Join Pats Pulpit

You must be a member of Pats Pulpit to participate.

We have our own Community Guidelines at Pats Pulpit. You should read them.

Spinner

Authenticating

Great!

Choose an available username to complete sign up.

In order to provide our users with a better overall experience, we ask for more information from Facebook when using it to login so that we can learn more about our audience and provide you with the best possible experience. We do not store specific user data and the sharing of it is not required to login with Facebook.

tracking_pixel_9341_tracker